Arsenal meldt zich opnieuw bij Aston Villa voor smaakmaker Douglas Luiz

'Arsenal spot eerste wintertarget al, maar transfer lijkt lastig te worden'

11 november 2023 om 14:04
Laatste update: 11 november 2023 om 14:06

Arsenal heeft zich opnieuw gemeld bij Aston Villa voor middenvelder Douglas Luiz, zo meldt Fabrizio Romano. The Gunners zijn nog altijd opzoek naar een versterking op het middenveld na de langdurige blessure van Thomas Partey. Aston Villa lijkt echter niet van plan te zijn hun controlerende middenvelder te verkopen.

Afgelopen transferzomer heeft Arsenal ook al geprobeerd om de 25-jarige middenvelder over te nemen. Alle drie de aanbiedingen werden toen naar de prullenbak verwezen door Aston Villa. Het laatste bod zou destijds 25 miljoen pond bedragen, omgerekend zo'n 28,5 miljoen euro. Inmiddels zou de marktwaarde van Luiz gestegen zijn naar zo’n 57 miljoen euro.

De Braziliaan, die in 2019 voor negentien miljoen euro overgenomen werd van Manchester City, zou niet makkelijk los zijn te weken bij Villa. Hij is een sleutelspeler in het spel van Unai Emery en startte niet voor niets in elk Premier League-duel als basisspeler onder de Spaanse hoofdcoach. Luiz speelde tot nu toe 169 wedstrijden voor Aston Villa. Hij kwam daarin achttien keer tot scoren en gaf zestien assists.