Ten Hag ontkent gebrek aan leiderschapskwaliteiten binnen selectie Man United

Ten Hag stelt dat redelijk opvallend viertal op moet staan bij Manchester United

11 november om 14:10
Laatste update: 11 november om 14:14

Erik ten Hag gelooft niet dat er een gebrek is aan leiderschap binnen het team van Manchester United. De Nederlandse hoofdcoach noemt onder andere Harry Maguire en Scott McTominay als échte leiders, al mochten zij afgelopen zomer nog vertrekken uit Manchester.

United verloor negen van de afgelopen zeventien duels, de slechtste start van het seizoen sinds 1973. Ten Hag moet het ook nog eens zeker tot de kerst doen zonder Lisandro Martínez en Casemiro, maar ontkent een gebrek aan leiderschap binnen zijn ploeg. "Dan moeten andere spelers karakter tonen en de lege gaten opvullen. We hebben genoeg spelers met leiderschapskwaliteiten. Harry Maguire, Scott McTominay, Andre Onana en Bruno Fernandes natuurlijk. Dat zijn allemaal spelers met karakter die nu op moeten staan", concludeert Ten Hag tijdens een persmoment.

Na de chaotische Champions League-wedstrijd in Kopenhagen kwam de druk er nog meer op te staan voor United. "Het is een mentale kwestie. We maakten fouten in de laatste minuten waardoor we het volledig weggaven. Het heeft niets met tactiek te maken, de spelers weten wat ze moeten doen in dat soort momenten", legt Ten Hag uit.

Ondanks de dramatische seizoenstart denkt Ten Hag het nog om te kunnen draaien. "We moeten onze rug rechten en dat kunnen we ook, al helpen de blessures natuurlijk niet mee. Ik was blij met het spel in Kopenhagen tot aan de rode kaart, het waren onze beste minuten van het seizoen. Daar moeten we op voortborduren. Ik wil niet te diep in gaan op de frustrerende momenten van die wedstrijd, maar ik vraag me wel af wat we moeten doen om wat geluk te krijgen."