Van Hanegem is het niet eens met Ajax-opmerking Kraay: 'Is dat nou zo bijzonder?'

Van Hanegem is het niet eens met Ajax-opmerking Kraay: 'Is dat nou zo bijzonder?'

11 november om 14:50
Laatste update: 11 november om 18:20

Willem van Hanegem vindt de complimenten die Ajax in zijn ogen krijgt overdreven, nu de Amsterdammers aan de beterende hand zijn. De Kromme haalt een voorbeeld van Hans Kraay junior over Branco van den Boomen aan.

In de Willem&Wessel Podcast van het Algemeen Dagblad spreekt Van Hanegem zich uit over Ajax. "Ze doen gewoon iets normaals en dan wordt gezegd dat ze weer heel goed bezig zijn. Die gasten kunnen allemaal heel aardig voetballen. Dat is toch gewoon zo? Wat een mafkezen, denk ik dan."

"Ik hoorde Hans Kraay bijvoorbeeld zeggen: die Van den Boomen heeft een géweldige crosspass. Dan denk ik: luister nou, het is gewoon een bal die je naar een vrijstaande speler moet spelen. Is dat nou iets bijzonders? Ik denk van niet", zegt Van Hanegem. "Maar het blijkt wel zo te zijn."

In de Eredivisie heeft Ajax zijn afgelopen twee wedstrijden, tegen FC Volendam en sc Heerenveen, weten te winnen. Daardoor staan de Amsterdammers niet langer in de degradatiezone. In Europees verband verloor de formatie van John van 't Schip donderdag wel van Brighton & Hove Albion.