Zenden gelooft in Gakpo en vindt linksbuiten zijn beste positie

Bijzondere vergelijking voor Gakpo: 'Hij doet me denken aan Henry'

11 november om 16:14

Boudewijn Zenden ziet gelijkenissen tussen Cody Gakpo en Thierry Henry. De voormalig aanvaller van Liverpool stelt dat Gakpo het best tot diens recht komt op de linkerflank, al kan hij net als de Fransman omgeturnd worden tot spits.

Bij PSV werkte Zenden als assistent-trainer veel met Gakpo. "Ik heb altijd het gevoel gehad dat linksbuiten zijn beste positie is. Vanaf die kant scoort hij gemakkelijk en geeft hij enorm gevaarlijke voorzetten. Hij kan makkelijk vijftien doelpunten maken en er ook nog eens vijftien assists bij geven. Dat is waar hij toe in staat is", aldus Zenden, die ziet dat de Oranje-international geregeld in de spits staat. "Ook dat kan hij, maar zijn beste, natuurlijke positie is vanaf links."

Zenden maakt de vergelijking met een Arsenal-legende. "Gakpo doet me denken aan Thierry Henry. Hij kwam ook als linksbuiten naar Arsenal en deed het op die plek fantastisch, totdat Wenger hem in de spits probeerde. Ook bij hem twijfelden ze of dat wel zijn positie was en kijk waar het hem heeft gebracht. Daarom ga ik niet zeggen dat hij in de toekomst geen spits kan worden. Hij moet zich in ieder geval zelfverzekerd genoeg voelen om van positie te veranderen en daar dan ook zijn beste positie van te maken."

Gakpo speelde tot dusver dit seizoen dertien wedstrijden, waarin hij vier keer wist te scoren en één assist verzorgde. De Eindhovenaar zal de concurrentiestrijd voorin verder aan moeten gaan met Luis Díaz, Darwin Núñez en Diogo Jota. Zondagmiddag speelt Liverpool in de Premier League tegen Brentford.