Ten Hag pakt plek zes na nipte zege op Luton Town en kan even ademhalen

11 november 2023 om 17:57

Manchester United heeft zaterdag opnieuw een zege geboekt in de Premier League. Manager Erik ten Hag moest lang wachten op de openingstreffer van The Red Devils, maar boekte tegen Luton Town zijn dertigste overwinning in de Premier League sinds zijn aanstelling: 1-0.

Ten Hag begon met onder meer Christian Eriksen en Alejandro Garnacho in de basis. Ook voor Marcus Rashford was er een basisplek ingeruimd. United nam in de openingsfase direct het heft in handen en dat leidde na tien minuten tot de eerste grote kans. Doelman Thomas Kaminski wist echter op knappe wijze de inzet van Rasmus Hojlund van dichtbij tegen te houden.

Luton liet zich na de openingsfase af en toe voorzichtig zien en na ruim een half uur spelen kregen de bezoekers een grote kans. Andre Onana reageerde echter tweemaal adequaat. Eriksen werd vlak voor rust gewisseld: de Deen had last van zijn knie. Vlak daarna verzuimde Garnacho een grote kans in te schieten. De ploegen gingen met de brilstand aan de thee.

United kwam na rust op voorsprong en kreeg loon na hard werken: Victor Lindelöf schoot een afgevallen bal raak na een actie van Rashford. Tahith Chong werd na een uur in het veld gebracht bij Luton en Antony kwam voor de laatste twintig minuten binnen de lijnen. In de slotfase greep Hojlund naar zijn bovenbeen en werd de spits vervangen. Scott McTominay kreeg nog de kans om de score te verdubbelen, maar Kaminski strekte zich en bood redding.

Door de krappe overwinning dringt United tijdelijk de top zes binnen en kan Ten Hag even opgelucht ademhalen. Promovendus Luton Town blijft zeventiende staan in de Premier League.