Gimenez en Pavlidis imponeren in Nederland: "Zijn allebei met de kerst vertrokken"

Gimenez en Pavlidis imponeren in Nederland: "Zijn allebei met de kerst vertrokken"

11 november om 18:13

Kees Kist denkt niet dat Santiago Gimenez en Vangelis Pavlidis nog lang in de Eredivisie zullen blijven. De voormalig spits denkt dat beide spelers voor de hoofdprijs bij Feyenoord en AZ gaan vertrekken. 

Kist spreekt met De Telegraaf over de twee topscorers van Nederland en verwacht dat er in de winter concrete interesse komt van Europese topclubs. "Ja. Ik moet het niet te hard roepen, maar ik denk dat ze met de kerstdagen allebei vertrokken zijn. Het zou me niets verbazen. Geen idee wat ze moeten kosten, dat hangt van de gretigheid van de kopende club af. Maar ze zullen voor de hoofdprijs vertrekken", meent Kist.

Barry van Galen weet hoe het is om uit te blinken bij AZ, maar denkt niet dat Pavlidis een absolute topclub aankan. "Voor Pavlidis zie ik niet de absolute top. Hij moet dan naar soortgelijke clubs als AZ. Atalanta en Bologna bijvoorbeeld, daar spelen veel jongens van AZ. Maar ik vond het opvallend dat hij in de interlands zoveel moeite had. Dat is echt het hoogste dat er is, maar voor de rest heeft hij het altijd wel laten zien", besluit de oud-speler van de Alkmaarders.