Opgeluchte Ten Hag 'had zege nodig' én vestigt knap record bij United

Ten Hag overtreft al zijn United-voorgangers: 'We hadden dit nodig'

11 november om 19:12

Erik ten Hag telt zijn zegeningen na de nipte zege van Manchester United op Luton Town. De Nederlandse manager deelt complimenten uit aan zijn spelers, die voorzichtig een stijgende lijn te pakken hebben in de Premier League.

"Het is een mooie dag. We hadden een overwinning nodig en we hebben hem gekregen. Al kunnen we ons leven makkelijker maken, door eerder te scoren en een tweede doelpunt te maken", analyseert Ten Hag na de 1-0 thuiszege op de laagvlieger. Victor Lindelöf maakte na een uur het enige doelpunt. "We creëren genoeg kansen, maar maken die niet af. Daardoor houden we tegenstanders in leven."

Toch is Ten Hag tevreden. "Ik ben vooral blij. Het is ook prettig dat we de nul hebben gehouden. We bleven georganiseerd en gaven niets weg. Complimenten aan het team", stelt de ex-coach van Ajax, die ook de moeizame start van Rasmus Højlund bespreekt. De twintigjarige Deen kostte naar verluidt liefst 75 miljoen euro, maar hij wacht nog op zijn eerste treffer in de Premier League. "Maar Rasmus heeft wel vijf keer gescoord in de Champions League. Ik vertrouw op hem. Zijn doelpunten gaan zeker komen."

Ten Hag lag zelf ook onder vuur de laatste weken, maar Manchester United wist nu vier van de laatste vijf competitieduels te winnen. Daardoor bedraagt de achterstand op de top-vier nog maar drie punten. "Er is nog veel werk aan de winkel. Na de interlandperiode spelen we drie uitwedstrijden. Daar moeten we ons op voorbereiden. Hopelijk blijft iedereen fit, want het zijn allemaal topwedstrijden", doelt hij op de confrontaties met Everton, Galatasaray en Newcastle United. Tegen The Toffees is de Nederlander zelf overigens geschorst.

Ten Hag overtreft United-managers
Ondanks de kritiek dit seizoen heeft Ten Hag ook een record gevestigd bij Manchester United. Hij boekte tegen Luton zijn dertigste zege in zijn eerste vijftig Premier League-wedstrijden. Geen van zijn voorgangers op Old Trafford lukte dat zo snel.