Winnende Ten Hag zal ook balen: United-manager voor één duel geschorst

Winnende Ten Hag zal ook balen: United-manager voor één duel geschorst

11 november om 18:20

Erik ten Hag kan zaterdag na de nipte zege op Luton Town (1-0) juichen, toch zal de manager van Manchester United ook balen. Hij pakte tegen Luton zijn derde gele kaart van het seizoen en is zodoende voor één wedstrijd geschorst.

Het betekent dat Ten Hag de uitwedstrijd tegen Everton vanaf de tribunes op Goodison Park moet bekijken. Door de interlandperiode speelt United pas op 26 november zijn eerstvolgende duel. Die wedstrijd zal aan Ten Hag voorbijgaan. De assistenten van de Nederlander zullen dan de honneurs waarnemen.

Ten Hag ontving zijn gele kaart tegen Luton voor commentaar op de arbitrage. Hij is niet de eerste manager die dit Premier League-seizoen tegen een schorsing is opgelopen. Manchester City-manager Pep Guardiola stond eerder dit seizoen ook al een wedstrijd aan de zijlijn.

United won zwaarbevochten van Luton. Na een desastreuze seizoensstart werden vier van de laatste vijf competitieduels gewonnen. United klimt naar plek zes en heeft de top vier, dat aan het eind van de rit goed is voor een Champions League-ticket, in het vizier.