Ajax zoekt 'type De Zerbi': 'Vooruitstrevende trainer'

'Van 't Schip maakt op 1 juli plaats bij Ajax voor jonge, vooruitstrevende coach'

11 november 2023 om 19:33

John van 't Schip zal na dit seizoen weer plaatsmaken als trainer van Ajax. Het Parool meldt dat de Amsterdammers voor de toekomst mikken op een 'jonger en vooruitstrevender type'. De lokale krant maakt de vergelijking met Roberto de Zerbi.

De Italiaanse manager was met Brighton twee keer te sterk voor Ajax in de Europa League. 'De Zerbi is een type trainer dat Ajax nu graag zou hebben', stelt Het Parool, dat met een profielschets van de nieuwe trainer komt. Aanvallend en vernieuwend voetbal staan op het lijstje, net als het beter maken van spelers, het inpassen van jeugd en het meedenken over aankopen.

De Zerbi is Ajax inmiddels ontgroeid, zo veel is wel duidelijk. "Ik heb veel respect voor een club met de historie van Ajax, maar ik ben erg trots om voor Brighton te werken", antwoordde hij donderdag nog diplomatiek. "Ik houd van mijn spelers, mijn club en mijn fans. Ik voel me op dit moment erg goed, ik wil niet switchen."

Ajax zou desondanks wel hopen op een trainer met het profiel van De Zerbi. 'Iemand die ergens ter wereld nog een beetje in de marge opereert, maar wel al indruk maakt met een stijl die bij Ajax past. Denk aan De Zerbi van een jaar of twee, drie geleden', klinkt het. "Ook toen ben ik niet gevraagd door Ajax", zei hij daar zelf over. 'De Amsterdamse zoektocht naar een type als De Zerbi loopt, dat wel', benadrukt de krant.

Het Parool schreef eerder al dat de kans groot is dat Ajax in zee gaat met een buitenlandse trainer, omdat geschikte Nederlandse kandidaten al bezet zijn. Van 't Schip krijgt na dit seizoen een rol in het technisch management.