'Ajax serieus geïnteresseerd in Zweedse vleugelspits'

Gerucht in Zweden: 'Ajax serieus geïnteresseerd in Zweedse vleugelspits'

11 november 2023 om 21:25
Laatste update: 12 november 2023 om 17:07

Ajax zou zijn oog heben laten vallen op Momodou Sonko, een achttienjarige linksbuiten van BK Häcken. De Amsterdammers zijn 'serieus geïnteresseerd', zo beweert het Zweedse FotballDirekt.

Ondanks zijn jonge leeftijd staat Sonko geregeld in de basis bij Häcken, de nummer drie van de Allsvenskan. In de Zweedse competitie, die in april begon en op zijn einde loopt, was hij in 22 optredens goed voor zeven goals en vier assists. Ook is de vleugelflitser in Europa actief met zijn club. Daar was hij in tien wedstrijden goed voor drie goals en één assist. Sonko speelt bij Häcken onder meer samen met oud-Ajacied Tobias Sana.

Bij Ajax is Steven Bergwijn momenteel de eerste linksbuiten. De aanvoerder lijkt voor het juiste bedrag echter te mogen vertrekken in januari. Hij wordt in verband gebracht met een transfer naar Saudi-Arabië, maar ook Premier League-clubs houden hem naar verluidt in de gaten. Met Carlos Forbs, Mika Godts en de momenteel geblesseerde Amourricho van Axel Dongen beschikt Ajax al wel over de nodige jonge spelers op links.

Sonko, die tevens Zweeds jeugdinternational is, heeft nog een contract tot medio 2025 in Zweden. Transfermarkt.de schat zijn marktwaarde op anderhalf miljoen euro.