Twente voorkomt op valreep thuisnederlaag tegen NEC

Spektakelstuk: Twente voorkomt op valreep thuisnederlaag tegen NEC

11 november om 21:56

FC Twente heeft op de valreep zijn eerste thuisnederlaag van het seizoen afgewend. De Tukkers keken tegen een 1-3 achterstand aan tegen NEC, maar sleepten alsnog een punt uit het vuur: 3-3.

Twente, met Carel Eiting als vervanger van de geschorste Michal Sadilek, begon voortvarend aan het duel. Manfred Ugalde plaatste de bal al na vier minuten in de hoek en Cillessen kon maar ternauwernood redding brengen. Niet veel later combineerden Daan Rots, Ugalde en Michel Vlap er heerlijk op los. De NEC-defensie werd zoekgespeeld, maar Vlap trof de paal.

Hoewel de Enschedese storm daarna iets ging liggen, behield de ploeg van Joseph Oosting het overwicht. Pas na een halfuur liet ook NEC zich even zien. Sontje Hansen won het sprintduel van Gijs Smal en legde de bal voor op Lasse Schöne. Het schot van de Deense routinier, die weer eens in de basis mocht beginnen, werd echter gekraakt. Aan de andere kant brak Twente dan toch de ban. Jasper Cillessen liet een poging van Sem Steijn door zijn handen glippen: 1-0.

Het was een flinke tik voor de 65-voudig international, maar NEC herpakte zich meteen na rust. Een hoekschop belandde via de hoofden van Vlap en Mathias Ross achter doelman Lars Unnerstall. Twente leek van slag, want na 56 minuten stond het ook 1-2. Bart van Rooij kreeg De Grolsch Veste stil. Het dreigde vervolgens helemaal mis te gaan voor de thuisploeg. Youri Baas schoot het derde Nijmeegse doelpunt binnen.

De eerste thuisnederlaag van Twente sinds 7 mei 2022 leek daarmee in de maak. Met zijn achtste treffer van het seizoen tekende Steijn een kwartier voor tijd echter voor de aansluitingstreffer. De Tukkers hadden haast en voerden de druk op het doel van Cillessen steeds verder op. In tegenstelling tot bij de openingstreffer was de doelman nu wel bij de les. Hij pareerde onder meer een knal van Smal. 

Drie minuten voor tijd bezweken Cillessen en NEC alsnog. Ugalde sloeg toe met een schot van afstand: 3-3. De emoties liepen nog hoog op in de slotfase, maar meer goals bleven uit. Twente blijft ongeslagen in De Grolsch Veste, maar weet niet optimaal te profiteren van de ontmoeting tussen Feyenoord en AZ. De concurrenten, die nu één punt minder hebben, treffen elkaar zondag in Rotterdam.