Cillessen baalt van late Twente-goal: 'Het is gewoon buitenspel'

Geïrriteerde Cillessen: "Joey Kooij kan dat zeggen, maar het is gewoon buitenspel"

11 november 2023 om 22:34

Jasper Cillessen baalt van zijn ongelukkige hoofdrol bij de openingstreffer van FC Twente, maar na afloop zit vooral de 3-3 hem dwars. Volgens de 65-voudig Oranje-international had de late gelijkmaker van Manfred Ugalde niet mogen tellen. In de studio van ESPN zijn ze het daar echter niet mee eens.

Cillessen leek de thuisploeg in het zadel te helpen door een schot van Sem Steijn door te laten. "Ja, die wil ik tegenhouden maar stuiterde onder mij door. Ik probeer hem met mijn handen tegen te houden, maar misschien had ik dat met mijn voeten moeten doen." De oud-keeper van Ajax en FC Barcelona benadrukt dat hij het mentaal niet lastig had. "Volgens mij heb ik het best aardig gedaan daarna. Helaas heb ik vorig jaar ook dit soort momenten gehad. Maar we pakken een punt en dat hadden er drie moeten zijn."

Daarmee doelt Cillessen op de late gelijkmaker van Ugalde, die volgens hem niet had mogen tellen. "Bij het schot staat Steijn in mijn lijn, in mijn zicht", vertelt de sluitpost, terwijl hij de beelden te zien krijgt. "Op het moment dat er geschoten wordt staat hij in mijn gezichtsveld en de bal gaat zijn kant op. Joey Kooij (scheidsrechter, red.) zei dat hij niet in mijn zicht stond, dat was een discussie. Maar hij (Kooij) kan dat wel zeggen, maar ik zie Steijn bewegen en de bal gaat bijna langs hem op. Dat is volgens mij gewoon buitenspel", stelt Cillessen geïrriteerd vast.

In de studio van ESPN krijgt Cillessen echter geen bijval. Stond Steijn in de weg? "Nee, natuurlijk niet", oordeelt Kees Kwakman. "Ik vond het wel knap geacteerd", voegt Kees Luijckx toe. "Hij houdt het gewoon vol, want als je de beelden ziet is het toch duidelijk." Presentator Jan-Joost van Gangelen denkt dat Cillessen echt in zijn gelijk gelooft, maar het valt Kwakman op dat de doelman niet meteen protesteert. "Hij denkt eerst 'shit', maar daarna: oh wacht, er stond iemand in de buurt, misschien is het buitenspel."