Real Madrid laat niets heel van Valencia en verstevigt tweede plek

11-11-2023 22:59 Laatste update: 23:11
12

Real Madrid heeft zaterdag een zorgeloze avond beleefd in het thuisduel met Valencia CF. De Koninklijke liepen snel uit en lieten weinig heel van de bezoekers: 5-1.

Bij Real ontbrak uitblinker Jude Bellingham, die vanwege een schouderblessure de komende weken rust moet nemen. Na slechts drie minuten was het Dani Carvajal die de thuisploeg op voorsprong zette. Real bleef de sterkere ploeg, maar moest lang wachten voordat de voorsprong werd verdubbeld; Vinícius zorgde daar op slag van rust voor.

In de tweede helft ging het snel voor de Madrilenen. Binnen vijf minuten stond de teller op 4-0 door treffers van opnieuw Vinícius en Rodrygo Goes. Dezelfde Rodrygo zorgde in de slotfase voor de 5-0. Valencia pakte via Hugo Duro wel nog een eretreffer.

Door de overwinning staat Real op 32 punten en is het gat met koploper Girona teruggelopen naar twee punten. Barcelona heeft vijf punten minder dan de aartsrivaal, maar heeft wel een wedstrijd minder gespeeld.