Doek valt voor Cocu, trainer pakt zijn spullen bij in crisis verkerend Vitesse

Doek valt voor Cocu, trainer dient ontslag in bij in crisis verkerend Vitesse

11 november om 23:38
Laatste update: 12 november om 09:11

Phillip Cocu vertrekt per direct bij Vitesse, meldt de club. De hoofdtrainer verkeerde samen met de club in diepe crisis en kon het tij de afgelopen weken niet keren. 

De trainer heeft zijn ontslag ingediend na de nederlaag tegen sc Heerenveen. Vitesse staat na twaalf speelrondes stijf onderaan en riskeert eenzelfde scenario als FC Groningen te lopen, dat vorig seizoen degradeerde.

Na afloop van het duel met Heerenveen kwam een groep Vitesse-supporters verhaal halen. Onder meer Coley Parry, enkele bestuursleden en enkele spelers kwamen naar de hoofdingang om met de boze supporters te spreken. De club heeft bekendgemaakt dat er spoedig een persconferentie volgt waarin in het ontslag van Cocu bekend wordt gemaakt. 

Tijdens het duel met sc Heerenveen maakte een deel van de Vitesse-aanhang al duidelijk dat Cocu moest vertrekken, met leuzen als 'Cocu out' op spandoeken. Cocu was tussen 2013 en 2018 trainer bij PSV en boekte daar veel successen. Vervolgens was de oefenmeester actief bij Fenerbahce en Derby County. Cocu stapte in september van vorig jaar in bij Vitesse.