Pusic koos lang om Slot over Feyenoord-exit te vertellen

Pusic koos juiste moment om Slot 'lastige' nieuws over Feyenoord-vertrek te delen

12 november 2023 om 14:14

Marino Pusic, tot voor kort de rechterhand van Arne Slot bij Feyenoord, vond het lastig om zijn vertrek uit Rotterdam aan te kondigen. De nieuwe trainer van Shakhtar Donetsk wachtte het juiste moment af om zijn 'vriend' het nieuws te vertellen. 

Op 24 oktober werd duidelijk dat Pusic Feyenoord achter zich zou laten. Bij ESPN wordt hij gevraagd naar hoe hij Slot het nieuws bracht. "We zijn niet alleen goede collega's en een succesvol duo geweest, maar ook vrienden van elkaar. Dat maakte het soms lastig, maar daarnaast ook heel normaal, omdat we precies weten wat we aan elkaar hadden. We konden alles in alle openheid met elkaar bespreken. Dat kenmerkt eigenlijk onze samenwerking."

Het duo kent en elkaar al lang, ook van hun gezamenlijke periode bij AZ. Pusic is Slot dankbaar voor hoe hij reageerde op het nieuws over zijn vertrek uit De Kuip. "Na Vitesse (24 oktober) hebben we gezeten en alles besproken. Typerend voor Arne was dat hij daar heel positief op reageerde en erg blij was voor mij. Hij begreep mijn keuze volledig."

Vooralsnog is de samenwerking tussen Pusic en Shakhtar Donetsk een succesverhaal. Met de club uit Oekraïne won hij in de Champions League al zeer verrassend van FC Barcelona (1-0). Ook van Dinamo Kiev werd al gewonnen, eveneens met 1-0.