Marciano Vink erg kritisch op eerste helft Ajax tegen Almere City

Vink ziet Ajax 'zondagmiddagwedstrijdje' spelen: 'Er zit absoluut geen vernuft in'

12 november om 15:37

Marciano Vink is allesbehalve onder de indruk van het spel dat Ajax zondagmiddag op de mat heeft gelegd tijdens de eerste helft van het uitduel met Almere City. Het ontbeert de Amsterdammers volgens de ESPN-analist aan vrijwel alles. 

"Het is weer plichtmatig", analyseert Vink in de theepauze. "Een bal over de middenlijn, ze zoeken de zijkanten op, Bergwijn probeert zijn actie. Er is weinig diepte. Er zijn geen spelers die ruimte maken voor een ander. Elke bal die buiten de zestien komt wordt op doel geschoten in plaats van een steekbal...", somt Vink een hoop punten van kritiek op. 

Almere komt er zo nu en dan gevaarlijk uit. "Een ding dat je niet moet doen, is ze de kans geven op de counter. Als je dan iets zuiniger bent op de helft van de tegenstander, iets meer effort en iets meer energie in een aanval legt, hoeft dit niet te gebeuren", vervolgt Vink, die over één Ajax-speler nog wel redelijk enthousiast is. "Hlynsson is aan de bal nog wel oké, maar het is allemaal te licht. Als Hato en Sutalo een prima wedstrijd spelen, en de rest eigenlijk weer een zondagmiddagwedstrijdje voetbalt, dan ga je hier écht niet winnen. Ze hebben een aantal schoten gehad, die zijn net naast gegaan, maar dat was het ook. Er zit bij Ajax absoluut geen vernuft in", besluit hij zijn kritische relaas.