VP's Elftal van de Week: vijf hofleveranciers, waaronder Feyenoord en PSV

VP's Elftal van de Week: Feyenoord, PSV en Almere City sterk vertegenwoordigd

13 november 2023 om 10:00
Laatste update: 13 november 2023 om 11:19

De twaalfde speelronde van de Eredivisie zit erop en dus is het tijd voor VP's Elftal van de Week. Na goede prestaties zijn Feyenoord, PSV, Sparta Rotterdam, Fortuna Sittard én Almere City gedeeld hofleverancier.

Nordin Bakker (Almere City)
Met maar liefst elf saves, waarvan een aantal erg fraaie, bleek de goalie een serieuze sta-in-de-weg voor Ajax. Almere City heeft het late punt dat het pakte tegen de Amsterdammers zeker ook te danken aan Bakker.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Feyenoord

  • logo

    Willem II

Jochem Ritmeester van de Kamp (Almere City)
De twintigjarige middenvelder werd tegen Ajax als rechterwingback opgesteld. Dat vulde hij meer dan naar behoren in: Steven Bergwijn kwam totaal niet uit de verf tegen Ritmeester van de Kamp, die aanvallend zijn steentje ook bijdroeg en zelfs trefzeker was.

Gernot Trauner (Feyenoord)
Het is onderhand geen verrassing meer, maar de 'Kale Kletser' blijft een verademing voor Feyenoord in de achterhoede. Trauner straalt altijd rust uit, zowel met als zonder bal. Daardoor wist hij tegen AZ weer een puike, foutloze partij te spelen.

Bart Vriends (Sparta Rotterdam)
De captain van Sparta speelde een uitzonderlijke wedstrijd in Volendam. Verdedigend was Vriends bijna niet te kloppen, terwijl hij ook nog eens twee keer trefzeker was. Daardoor werd de stopper na afloop toegezongen door het uitvak. Leuk detail: de Sparta-fans deden dat met een liedje dat Vriends in zijn eigen Cor Potcast heeft bedacht.

Sergiño Dest (PSV)
Tegen PEC Zwolle was Dest, die goed was voor een bekeken assist, een van de uitblinkers bij PSV. Het leverde hem na afloop complimenten op van trainer Peter Bosz, die de Amerikaans international 'in balbezit een uitzonderlijke speler' noemde.

Joshua Kitolano (Sparta Rotterdam)
De Noorse middenvelder speelde net als zijn aanvoerder heel sterk tegen FC Volendam. Kitolano scoorde, gaf een assist en tikte een passnauwkeurigheid van liefst negentig procent aan.

Quinten Timber (Feyenoord)
Met een fraaie knal van afstand wist Timber Feyenoord eigenhandig naar een belangrijke overwinning op AZ te schieten. Daarnaast was hij de beste man op het veld in De Kuip en betrokken bij ieder gevaarlijk Feyenoord-moment. Daarmee gaf hij het ultieme antwoord na zijn pijnlijke slippertje tegen SS Lazio, waardoor de Italianen de enige treffer van de wedstrijd konden maken.

Guus Til (PSV)
Met Til, Malik Tillman, Ismael Saibari en Isac Babadi heeft PSV vier uitstekende nummers tien in huis, maar voorlopig lijkt eerstgenoemde zeker van zijn plek in de basis. Til is in de afgelopen weken goed bezig en was ook tegen PEC van grote waarde voor PSV. Met een knal ik de korte hoek en een goede assist betaalde de middenvelder het vertrouwen van trainer Peter Bosz uit.

Sem Steijn (FC Twente)
Twente wist weliswaar niet te winnen van NEC, maar aan Steijn heeft dat zeker niet gelegen. Met twee treffers was hij weer eens belangrijk voor de Tukkers, al stond hij na afloop vooral in de spotlights doordat hij en Jasper Cillessen het niet eens werden over de geldigheid van de 3-3.

Kaj Sierhuis (Fortuna Sittard)
De spits kende geen makkelijke start in Limburg, maar is nu helemaal los. Uitgerekend tegen zijn oude club Heracles maakte hij een bevrijdende goal en was hij ook eenmaal de aangever. Daarnaast onderscheidde Sierhuis zich met zijn arbeidsethos.

Alen Halilović (Fortuna Sittard)
Dat de Kroaat een rasvoetballer is, bewees hij tegen Heracles andermaal. Het voormalige wonderkind van FC Barcelona zette dat ook nog eens om in rendement, met een treffer en een assist.