Volgende speler bedankt voor Oranje: 'Klopt dat ik met bondscoach heb gesproken'

Volgende speler bedankt voor Oranje: 'Klopt dat ik met bondscoach heb gesproken'

12 november om 19:59

Jordy Clasie heeft in gesprek met Ronald Koeman aangegeven dat hij voorlopig niet voor Oranje uit wil komen. De controleur heeft de interlandperiodes namelijk nodig om de batterij weer op te laden.

Al ruim een jaar worstelt de 32-jarige Clasie met zijn fitheid. Hij mist vrijwel geen enkel duel bij AZ, maar heeft wel last van vaste knieproblemen. Na afloop van Feyenoord-AZ (1-0) confronteert ESPN-verslaggever Hans Kraay junior de steunpilaar van AZ met een nieuwtje dat hem ter oren is gekomen. "Klopt het dat Ronald Koeman jou voorafgaand aan de vorige interlandperiode uitgebreid heeft gesproken? Hij wilde je selecteren, maar jij hebt gezegd: ik ben fysiek niet in orde bent om dat erbij te doen", zegt Kraay.

Clasie kan dat nieuws bevestigen. "Je hebt wel goede informatie gekregen", begint hij. "Het klopt dat ik met de bondscoach heb gesproken. Hij wilde me oproepen na een aantal blessures, waarna ik een eerlijk en open gesprek met hem heb gehad. Dat gebeurde enkele maanden daarvoor overigens ook al, dus het was niet alleen dit belletje. Maar ik heb voor mezelf gekozen en dat uitgelegd aan de bondscoach."

'Ik voel dat mijn lichaam het nodig heeft om op een aantal momenten rust te pakken", gaat Clasie verder. "Eerlijk gezegd doet het me goed, ik heb die momenten nodig. Daardoor kan ik me weer opladen voor dit soort duels als tegen Feyenoord. Ik ben daarin open en eerlijk geweest naar de bondscoach, die het accepteerde. Even goede vrienden en weer door."