Stekelenburg over de keepers van Oranje

Stekelenburg doet voorspelling over keepers Oranje: 'Hij wordt eerste doelman'

13 november 2023 om 11:30

Bart Verbruggen blijft de eerste keeper van Oranje, althans dat is de voorspelling van journalist Jeroen Stekelenburg. Hij vertelt in Studio Voetbal dat Ronald Koeman wel klaar is met het wisselen bij Oranje en dat hij daarom dus wil gaan voor de sluitpost van Brighton. Ook denkt Stekelenburg dat Mark Flekken en Justin Bijlow de andere keepers zullen zijn op het EK.

"Ik denk dat dit ook de drie keepers zijn die meegaan naar het EK", vertelt Stekelenburg over de situatie onder de lat. "Het is ook heel duidelijk dat ze met deze jongens daar naartoe hebben gewerkt. Ik heb het gevoel dat Koeman voor Bart Verbruggen blijft gaan. De bondscoach heeft ook wel eens een keer op een persconferentie gezegd dat het wel heel vervelend is dat Justin Bijlow zo vaak geblesseerd is."

Stekelenburg denkt dat Verbruggen op dit moment de meest ideale optie is. "Die onzekerheid en dat gewissel in het doel, daar is Koeman ook wel helemaal klaar mee. Dat merk je aan alles. Verbruggen heeft het goed gedaan de vorige interlandperiode, tot twee keer toe. In potentie zien ze bij Oranje heel veel in hem. Daar vinden ze hem heel erg goed voor de toekomst. Jongste debutant ook in vijftig jaar. Ik denk wel echt dat hij Verbruggen laat staan."