Kraay adviseert Van 't Schip: 'Niet meer de vrije rechtsbuiten van Feyenoord'

Kraay adviseert Van 't Schip: 'Niet meer de vrije rechtsbuiten van Feyenoord'

13 november om 17:27

Ajax-trainer John van 't Schip moet Steven Berghuis als middenvelder opstellen, stelt Hans Kraay junior. De ESPN-verslaggever vindt Berghuis op de rechterflank niet meer zo goed als in diens Feyenoord-periode.

Tegen Almere City (2-2) opereerde Berghuis niet voor het eerst dit seizoen vanaf rechts. "Als iedereen fit is moet hij gewoon met Van den Boomen, Taylor en Berghuis op het middenveld gaan spelen", adviseert Kraay Van 't Schip in gesprek met ESPN. "Van den Boomen is niet de nieuwe Frenkie de Jong of Ryan Gravenberch, maar bij hem kan je wel altijd de bal kwijt. Dat maakt het voor Sutalo en Hato achterin ook makkelijker. Van 't Schip moet Taylor even oppoetsen, maar die kan toch zeker wel voetballen?"

"En Berghuis moet 'op tien'", aldus Kraay. "Hij is niet meer de vrije rechtsbuiten die hij bij Feyenoord was. Erik ten Hag zag dat twee jaar geleden al en vorig seizoen heeft hij ook steeds vaker op het middenveld gespeeld." Kraay denkt dat Ajax 'ouderwets' met een rechtspoot op rechts en een linkspoot op links moet gaan spelen. "Heel veel mensen zeggen dat dat tegenwoordig niet meer kan, maar ik vind dat hij met Forbs op links en Bergwijn op rechts moet spelen. Maar ja, vier miljoen voetballiefhebbers, 3,5 miljoen verschillende opstellingen."