Mike Verweij uit felle kritiek op Bas Nijhuis na Almere - Ajax

Felle kritiek op Nijhuis na Almere-Ajax: 'Hij moet gewoon stoppen met fluiten'

13 november 2023 om 18:56

Mike Verweij is van mening dat het verschil in de manier van fluiten tussen Bas Nijhuis en de rest van de scheidsrechters van de KNVB te groot is. Die uitspraak doet hij naar aanleiding van de wedstrijd tussen Almere City en Ajax

Verweij vindt dat Nijhuis de bal voor Ajax twee keer op de stip had moeten leggen in de wedstrijd tegen Almere City (2-2) van zondag. Kristian Hlynsson had er eentje moeten krijgen, vertelt Verweij in de Telegraaf-podcast Kick-off. "Die wordt door twee man vastgehouden en gaat over een knie. Dat is gewoon een strafschop. Het gebeurde tien meter van de plak waar ik zat. Toen was ik er ook al van overtuigd dat het een strafschop was. Later zag ik foto's van het moment die dat bevestigen."

Ook Kenneth Taylor had volgens Verweij een penalty verdiend toen hij een duw kreeg van Peer Koopmeiners. "Je mag een schouderduw geven, maar je mag niet met je schouder een duw in iemand's rug geven."

Het eindoordeel van Verweij is dan ook hard. "Bas Nijhuis moet eigenlijk gewoon stoppen met fluiten. Het kan niet zo zijn dat jij in dienst van de KNVB andere regels kunt hanteren dan de andere scheidsrechters. Ik heb navraag gedaan bij Mario van den Ende (voormalig topscheidsrechter, red.) over het moment met Taylor, die zei ook dat het honderd procent een penalty was. Het is gewoon heel gek dat één scheidsrechter compleet andere maatstaven kan hanteren."