Kenneth Perez vindt dat AZ het prima doet

Perez hekelt spreekkoren: 'Als ze de top-vier halen doen ze het prima, toch?'

14 november 2023 om 09:10

Kenneth Perez begrijpt niets van de zorgen bij de aanhang van AZ. Tijdens de topper tegen Feyenoord (1-0) waren er vanuit het uitvak spreekkoren richting trainer Pascal Jansen te horen.

Bij Voetbalpraat op ESPN wordt de ploeg uit Alkmaar besproken. AZ won geen een van zijn laatste vier duels. "De top-vier gaan ze echt wel halen. Dan doen ze het gewoon naar verwachting, toch?", vraagt Perez zich af. De Deen legt uit dat AZ als opleidingsclub afgelopen zomer meerdere spelers is kwijtgeraakt. "Ik hoor mensen wel vaker zeggen dat ze gewoon een speler van tien miljoen euro moeten kopen. Maar als je dat doet, geef je niet alleen veel geld uit... Dan moet je ook je hele salarishuis op de schop gooien."

Perez ziet de ambitie van AZ en vindt het helemaal niet zo slecht gaan. "Als AZ om de top-vier speelt, doen ze het toch prima?", herhaalt hij. Vanuit het uitvak in De Kuip riepen de Alkmaarse fans 'Jansen rot op'. "Drie mensen roepen dat, daar hoef je geen item van te maken. Het spel is soms wat saai en je mist misschien spelers zoals Karlsson, die voor verrassingen zorgden."
 
Momenteel staat AZ vierde in de Eredivisie, één punt achter nummer drie FC Twente.