Barça heeft nieuws voor De Jong: 'We verlengen dit seizoen met niemand'

Barça heeft nieuws voor De Jong: 'We verlengen dit seizoen met niemand'

14-11-2023 09:26
54

Het contract van Frenkie de Jong wordt dit seizoen niet verlengd. Deco, sportief directeur bij FC Barcelona, stelt dat de Catalanen tot volgende zomer met geen enkele speler gaan verlengen.

De Jong staat nog tot de zomer van 2026 onder contract bij Barcelona. De clubleiding wil graag langer met hem door, maar dit seizoen zal er geen aanbieding meer komen. "Dit seizoen gaan we geen verlengingen doen", vertelt Deco aan SPORT. "Daar praten we niet over. We praten met zaakwaarnemers en we gaan de contracten beetje bij beetje opwaarderen."

"Frenkie is een geweldige speler, het ligt uiteindelijk aan hem en de club", benadrukt de Portugees. "Ik kan alleen maar zeggen dat hij een geweldige speler is en dat ik graag geweldige spelers onder contract heb staan." Niet alleen voor De Jong geldt dat hij moet wachten. "Anderen zitten in een soortgelijke situatie: Pedri, Raphinha, Ferran Torres...", somt hij op. "Om de beurt gaan we de contracten opwaarderen, zonder dat we in de problemen komen."

Deco spreekt het niet uit, maar het heeft er alle schijn van dat de financieel noodlijdende situatie ervoor zorgt dat Barcelona geen contracten kan verlengen. De Jong zit momenteel in de laatste fase van zijn herstel. De verwachting is dat hij na de interlandperiode zijn rentree maakt.