Vrouwelijke assistent-trainer bij Union Berlin

'Doekhi en Becker getuige van primeur: vrouwelijke assistent bij Union Berlin'

15 november 2023 om 15:37
Laatste update: 15 november 2023 om 16:13

Bij Union Berlin zit er vanaf de volgende wedstrijd een vrouwelijke assistent-trainer op de bank: Marie-Louise Eta. Dat meldt BILD. Zij wordt de nieuwe rechterhand van Marco Grote, die door is geschoven als hoofdtrainer nadat de Bundesliga-club eerder op woensdag brak met Urs Fischer.

Fischer werd woensdag officieel van de hand gedaan door Union. De Zwitserse oefenmeester stond sinds 2018 aan het roer bij de club uit de Duitse hoofdstad, waarmee hij grote successen beleefde, waaronder het behalen van de Champions League. Dit seizoen gaat het een stuk slechter met de formatie van Danilho Doekhi en Sheraldo Becker

Grote zal voorlopig de honneurs waarnemen, met dus Eta aan zijn zijde. Dat is een primeur in Duitsland. Nog nooit zat er een vrouwelijke assistent op de bank bij een Bundesliga-club. De 32-jarige Eta was tussen 2008 en 2018 zelf ook speelster en kwam uit voor onder meer HSV en Werder Bremen. Na haar profcarrière werkte ze al bij een aantal jeugdelftallen van de Duitse voetbalbond. Sinds 2019 is ze trainer. 

Komende zaterdag moet Union weer aan de bak. Dan staat het thuisduel met FC Augsburg op het programma. Die Eisernen hebben de punten hard nodig, gezien de huidige laatste plaats op de ranglijst.