Dordrecht-huurling Sebaoui wil doorbreken bij Feyenoord

Dordrecht-huurling meldt zich bij Feyenoord: 'Indruk maken op Slot'

16 november 2023 om 15:37

Ilias Sebaoui verruilde in de zomer Beerschot voor een avontuur bij Feyenoord, dat hem meteen bij FC Dordrecht stalde. De 22-jarige middenvelder ziet dat de transfer uitstekend voor hem uitpakt.

"Het gaat hier heel goed met mij", zegt Sebaoui in gesprek met Gazet van Antwerpen. "Beerschot verlaten, was de juiste keuze. Bij Dordrecht ben ik een vaste waarde. Ik mag zelfs regelmatig de negentig minuten ­volmaken, iets wat me in België maar zelden lukte. En we doen het veel beter dan verwacht. We verloren nog maar twee keer en staan achtste in het klassement."

Sebaoui speelde dit seizoen al vijftien officiële duels, waarin hij drie keer scoorde en één assist gaf. Feyenoord houdt hem bovendien nadrukkelijk in de gaten. "Tijdens de interland­periodes hebben veel spelers van de club interlandverplichtingen. Daarom mag ik samen met Antef Tsoungui telkens een weekje meetrainen met het A-elftal van Feyenoord. Ik probeer dan zo veel mogelijk ­indruk te maken op trainer Arne Slot."

In Rotterdam krijgt de Belgische Marokkaan alle handvaten aangereikt om zich te ontwikkelen, constateert hij. "Robin van Persie loopt hier elke dag rond. Da’s een levende legende. En hij kan nog altijd geweldig op doel trappen. Onlangs trainde ook Georginio Wijnaldum met ons mee. Hij was hier om zijn ­conditie te onderhouden. Samenwerken met zulke toppers geeft mij een boost."

Sebaoui kreeg woensdag speeltijd in de oefenwedstrijd van Feyenoord tegen Go Ahead Eagles (2-1). "Uiteraard wil ik hier ooit in de eerste ploeg spelen", stelt de aanvallende middenvelder, die ook als linksbuiten uit de voeten kan. "Maar alles op zijn tijd. Dit seizoen loopt het goed bij Dordrecht en zet ik mooie stappen in mijn ontwikkeling. Ik wil pas naar Feyenoord ­terugkeren als ik er hélemaal klaar voor ben."