Oranje-problemen: Frimpong haakt af, Teze meldt zich

Oranje-problemen stapelen zich op: Frimpong haakt af, Teze meldt zich

16 november 2023 om 18:22
Laatste update: 16 november 2023 om 19:05

Jordan Teze is bij Oranje niet de vervanger van Lutsharel Geertruida, maar van Jeremie Frimpong. De KNVB maakt bekend dat de vleugelverdediger van Bayer Leverkusen donderdag de traning moest staken vanwege een blessure.

Het Eindhovens Dagblad en 1908.nl schreven eerder op de avond dat Geertruida met een blessure is afgehaakt. Teze leek te worden opgeroepen als vervanger van de Feyenoord-mandekker, maar de PSV'er neemt de plek in van Frimpong, stelt de KNVB. Over Geertruida meldt de bond nog niets. Hoewel ook hij een blessure lijkt te hebben opgelopen blijft hij voorlopig bij de groep en ondergaat hij nog verder onderzoek.

De spoeling wordt hoe dan ook steeds dunner achterin voor Oranje. Nathan Aké, Sven Botman, Matthijs de Ligt, Jurriën Timber en Micky van de Ven moeten ook verstek laten gaan. Teze wordt beloond voor zijn uitstekende vorm bij PSV, waarmee hij aan kop gaat in de Eredivisie. De rechtsback annex centrale verdediger speelde tot dusver drie interlands voor het Nederlands elftal. Hij werd in juni 2022 voor de laatste keer opgeroepen.

Frimpong is al de vierde afvaller sinds het bekendmaken van de definitieve selectie. Aké, Steven Bergwijn en Brian Brobbey gingen hem voor. Met de komst van Thijs Dallinga en Teze bestaat de groep van bondscoach Ronald Koeman nu uit 23 spelers.

Nederland speelt zaterdag in de Johan Cruijff Arena tegen Ierland. Drie dagen later wacht het bezoek aan Gibraltar. Beide wedstrijden beginnen om 20.45 uur.