Drenthe stopt per direct in Tweede Divisie en staat open voor rol buiten het veld

Drenthe stopt per direct in Tweede Divisie en staat open voor rol buiten het veld

17-11-2023 09:31
11

Royston Drenthe is per direct gestopt als voetballer bij Kozakken Boys. Op de officiële kanalen maakt de nummer zeventien van de Tweede Divisie bekend dat dit in goed overleg besloten is.

De 36-jarige Drenthe stond tussen 2019 en 2021 al onder contract bij Kozakken Boys, waarna hij een Spaans avontuur bij Racing Murcia aanging. Afgelopen zomer keerde de voormalig speler van onder meer Feyenoord en Real Madrid terug in Werkendam. Een basisplaats wist Drenthe, die dit seizoen tot vijf optredens kwam, niet meer af te dwingen.

Kozakken Boys meldt dat Drenthe zich op een andere manier wil inzetten voor de club. 'De invulling hiervan zal later volgen. We willen Royston bedanken voor zijn inzet op het veld en kijken uit naar een verdere samenwerking buiten het veld', klinkt het. Het is onduidelijk of de voetbalcarrière van Drenthe helemaal ten einde is gekomen, of dat hij elders nog aan de bak gaat.

Afgelopen maandag zat Drenthe bij Rondo, waar hij vertelde over Kozakken Boys. "Ik moet zeggen dat er een hoog niveau wordt gevraagd. Ook al is het Tweede Divisie, ik heb niet het gevoel dat ik echt gestopt ben", zei hij onder meer.