AZ zonder supporters naar Legia Warschau

AZ neemt geen supporters mee naar Polen en adviseert fans thuis te blijven

17 november om 11:20
Laatste update: 17 november om 12:54

AZ gaat geen kaarten verkopen voor de uitwedstrijd tegen Legia Warschau. De club uit Alkmaar vreest dat het de veiligheid van van hun eigen supporters niet kan garanderen, nadat de eerste confrontatie tussen de twee clubs in Nederland flink uit de hand liep. 

'Naar aanleiding van de gebeurtenissen in de thuiswedstrijd is er uitgebreid overleg geweest met de relevante partijen. Daarin zijn we tot de conclusie gekomen dat de veiligheid van onze supporters niet gegarandeerd kan worden. Omdat veiligheid bij AZ hoog in het vaandel staat, heeft de club helaas moeten besluiten geen kaartverkoop te starten. AZ adviseert zijn supporters ook om niet op eigen gelegenheid af te reizen', luidt het statement. 

Het ging op 5 oktober flink mis rondom de wedstrijd die AZ uiteindelijk met 1-0 won. Na afloop was onder meer de ME nodig om de situatie onder controle te krijgen in het AFAS Stadion. De ingangen van het stadion werden bestormd en één van de ME'ers verloor zijn bewustzijn. Na de rellen in Alkmaar werden ook twee spelers van Legia Warschau, Radovan Pankov en Josué Pesqueira, opgepakt. Zij brachten een nacht in de cel door. 

De Conference League-wedstrijd tussen Legia Warschau en AZ begint donderdag 14 december om 18.45. AZ bezet met drie punten uit vier duels de laatste plek in Groep E. Legia Warschau is koploper met negen punten.