Ook Mbappé verbaasd door supertalent Zaïre-Emery

Ook Mbappé verbaasd door supertalent: 'Ik voel me er een beetje oud door'

17 november 2023 om 18:17
Laatste update: 17 november 2023 om 18:32

Kylian Mbappé vindt het terecht dat Lionel Messi er met de Ballon d'Or vandoor is gegaan. Ook is de Franse superster onder de indruk van de zeventienjarige Warren Zaïre-Emery, die bij de Franse ploeg gewoon nog zijn huiswerk moet maken.

Mbappé was samen met Erling Haaland en Messi in de race om de Ballon d'Or van dit jaar. Laatstgenoemde ging uiteindelijk met de prestigieuze prijs aan de haal. "Messi moest hem wel winnen", zegt Mbappé nu op een persconferentie bij het Franse team. "Hij won het WK en dus ook de Ballon d'Or. Haaland is ook heel goed bezig, net als ik. Maar naast een gewonnen WK weegt dat niet zwaar."

Daarnaast vertelt Mbappé over Zaïre-Emery. De piepjonge middenvelder van Paris Saint-Germain, waar hij ook samenspeelt met Mbappé, is deze interlandperiode onderdeel van het Franse team, maar moet rondom de trainingen zijn huiswerk nog maken. "Hij is fascinerend", begint Mbappé. "Hij is al erg volwassen en speelt met veel persoonlijkheid. Hij is een moderne middenvelder, die niet bang is om met de bal naar voren te gaan."

"Ik kan hem geen enkel advies advies geven, want hij leert heel snel en is zelfstandig", gaat Mbappé verder. "Zeventien jaar... Dat is even oud als mijn broer (Ethan Mbappé, red.). Dat is gek. Ik ben niet oud, maar ik voel me er wel een beetje oud door. Deze jongen komt hier aan en maakt gewoon nog zijn huiswerk."