Nederlands elftal krijgt waarschuwing: 'Alles in zich om een topspits te worden'

Nederlands elftal krijgt waarschuwing: 'Alles in zich om een topspits te worden'

18 november om 18:47

Het Nederlands elftal neemt het zaterdag op tegen Ierland, dat de beschikking heeft over de negentienjarige spits Evan Ferguson. Alan Browne, ploeggenoot van de Brighton-aanvaller bij de nationale ploeg, is lovend en waarschuwt Oranje.

Ferguson wordt gezien als de nieuwe wonderboy van Ierland. "Dat kun je wel zeggen, ja", zegt Browne tegen de NOS. "Iedereen heeft het over hem." Ondanks zijn leeftijd speelde Ferguson al acht interlands. In het huidige Premier League-seizoen scoorde hij vijf keer. "Normaal begin je een zin over een talent met: voor iemand van zijn leeftijd... Maar dat kan ik bij hem weglaten. Hij heeft alles in zich om een topspits te worden."

"Hij is echt speciaal", gaat de 28-jarige Browne, routinier bij de Ierse ploeg, verder. "Vanaf het moment dat hij bij het nationale team zit, overtuigt hij. Ik zie het elke dag op de training. Hij heeft iets." Oranje-doelman Bart Verbruggen moet Ferguson in de Johan Cruijff Arena van scoren afhouden. De twee zijn ploeggenoten in clubverband.