Real Madrid heeft contact opgenomen met De Zerbi

'Real sorteert voor op Ancelotti-exit en contacteert Brighton-succesmanager'

21 november 2023 om 12:08
Laatste update: 21 november 2023 om 12:08

Real Madrid heeft in de zoektocht naar een nieuwe trainer contact opgenomen met Roberto De Zerbi. Dat meldt Diario Sport dinsdagochtend. Carlo Ancelotti, de huidige trainer van De Koninklijke, gaat na dit seizoen waarschijnlijk aan de slag als nieuwe bondscoach van Brazilië. 

Diario Sport weet dat Real Madrid in De Zerbi een belangrijke kandidaat ziet om Ancelotti op te volgen. De Italiaanse trainer van Brighton heeft een 'ideaal profiel' en zou uitermate geschikt zijn om een 'wederopbouwproject' te gaan leiden, zo is te lezen. De onderhandelingen tussen club en trainer zouden zich in de 'beginfase' bevinden. 

De 44-jarige oefenmeester maakt al jarenlang, eerst als trainer van Shakhtar Donetsk én later van Brighton, indruk met zijn manier van voetballen. Zijn teams spelen attractief en verzorgd voetbal. Florenti Pérez, de voorzitter van Real Madrid, is ervan overtuigd dat een dergelijke spelopvatting uitstekend past bij zijn club. Ook de jonge spelers zouden in zijn ogen gebaat zijn bij het type voetbal dat De Zerbi nastreeft. 

De Zerbi heeft bij Brighton, dat achtste staat in de Premier League, nog een contract tot medio 2026. Onlangs stonden hij en zijn formatie nog tegenover Ajax in de Europa League. Zowel het duel in Engeland als het duel in Amsterdam werd door Brighton met 2-0 gewonnen.