Lang bezorgt Bosz luxeprobleem bij PSV: wie moet wijken?

Lang zorgt voor enorm luxeprobleem: 'Lozano of Bakayoko moet wijken'

21 november 2023 om 18:56
Laatste update: 21 november 2023 om 19:16

Noa Lang keert na de interlandperiode weer terug in de selectie van PSV. Het is een welkome opsteker voor trainer Peter Bosz, maar het zadelt hem ook met een enorm luxeprobleem op. Het Eindhovens Dagblad vraagt zich af wie straks op de bank terecht komt.

Naast Lang beschikt PSV met Hirving Lozano en Johan Bakayoko over nog twee vleugelspelers van topklasse. De Oranje-international zou in theorie ook als nummer tien uit de voeten kunnen, maar die kans is volgens de regionale krant klein. Met Guus Til, Malik Tillman, Ismael Saibari en Isaac Babadi zijn daar al veel smaken. Vooral voor Babadi is op dit moment al weinig perspectief.

Lang begint komend weekend tegen FC Twente normaal gesproken op de bank en zal invallen op de vleugels. Zodra hij wedstrijdfit is moet één van de andere vleugelspelers vermoedelijk wijken. 'Dat kan Lozano óf Bakayoko worden, waarbij Bosz misschien meeweegt dat Lang op links het beste uit de voeten kan bij PSV. Dat is de plek waar nu Lozano staat. En passant komt dat technisch directeur Earnest Stewart misschien niet slecht uit: hij zal hopen op een zo hoog mogelijke transferwaarde voor Bakayoko', schrijft het ED.

De PSV-coach zal zich daar niet door laten leiden, maar staat wel voor de uitdaging om zijn drie sterren tevreden te houden. 'Bosz kijkt natuurlijk ook naar het groepsproces. Lozano eruit? Lastig, want de Mexicaan kan een 'mannetje' zijn. Eerder dit seizoen lukte het Bosz om alle 'kikkers' voor de vleugel aan boord te houden, maar was Lozano zichtbaar ontevreden. Bakayoko is gezien zijn jeugdige leeftijd misschien nog degene die zich eerder kan plooien', besluit de krant. Een discussie ligt hoe dan ook op de loer.

Luister hieronder de hele aflevering van #DoneDeal, waarin Rienstra onder andere vertelt over zijn samenwerking met Peter Bosz en zijn periode met Emmanuel Adebayor als teamgenoot!