Owen Wijndal droomt nog van Real Madrid

Verhuurde Wijndal: 'Geloof dat ik intrinsiek de kwaliteiten heb voor Real Madrid'

22 november om 13:15
Laatste update: 22 november om 14:46

Owen Wijndal droomt nog steeds van een stap naar Real Madrid. Dat geeft de vleugelverdediger aan in gesprek met Dave Peters in de rubriek Not so frequently asked questions

"Dat heb ik weleens geroepen, ja", erkent Wijndal over zijn doel om ooit voor Real Madrid te spelen. "Maar goed, een carrière verloopt nooit rechtlijnig natuurlijk. Ik ging van AZ naar Ajax, dat momenteel in een erg lastig periode zit." Wijndal benadrukt bovendien dat hij 'officieel' nog steeds van Ajax is en geen spijt heeft van zijn transfer naar de Amsterdammers. Op dit moment speelt de verdediger op huurbasis voor Royal Antwerp. 

Om bij een club als Real te spelen, moet je volgens Wijndal 'alle aspecten van het voetbal beheersen'. "De beste spelers van de wereld zitten er. Dat niveau, daar zit ik nu best ver van, dat besef ik wel. Maar dat neemt niet weg dat ik geloof dat ik intrinsiek de kwaliteiten heb om het ooit te bereiken. Alleen, er is ook een beetje geluk nodig. De wedstrijden in de Champions League zijn op dat vlak cruciaal, want dan kijkt de hele voetbalwereld mee", aldus Wijndal. 

Bij Royal Antwerp kwam Wijndal dit seizoen vijf keer in actie. De club staat op dit moment op de vijfde plaats in de Belgische Pro League.