'Clearout United: Ten Hag heeft nieuws voor Amrabat, Van de Beek en Eriksen'

'Clearout United: Ten Hag heeft nieuws voor Amrabat, Van de Beek en Eriksen'

22-11-2023 21:22 Laatste update: 21:33
181

Manchester United wil in de komende twee transferperiodes het mes in de selectie van Erik ten Hag zetten. Meer dan een dozijn spelers mag in januari of uiterlijk in de zomer vertrekken van Old Trafford, meldt The Manchester Evening News.

Afgelopen zomer zwaaide United al veertien spelers uit. Dat wil de club in 2024 nog eens dunnetjes over doen, mede met het oog op de Financial Fair Play-regels. Tom Heaton en Jonny Evans lopen uit hun contract, terwijl de kans groot is dat de verhuurde Brandon Williams en Alvaro Fernandez niet terugkeren. Als zij al nieuwe verbintenissen krijgen, dan lijkt dat vooral om een transfersom veilig te stellen.

Evans lijkt niet de enige verdediger te zijn die een uitgeleide krijgt. Ten Hag wil een nieuwe mandekker aantrekken, waardoor van het trio Victor Lindelöf, Harry Maguire en Raphaël Varane ook nog iemand moet vertrekken. Die laatste is door Maguire al voorbijgestreefd in de pikorde. 

Ook op het middenveld staan flink wat wijzigingen op de rol. Scott McTominay is momenteel basisspeler, maar het is de vraag of dat van lange duur is. Sofyan Amrabat wordt gehuurd van Fiorentina, maar United lijkt de optie tot koop van twintig miljoen euro niet te lichten. De Marokkaanse international heeft het namelijk lastig in de Premier League. Ook de toekomst van Casemiro en Christian Eriksen lijkt niet zeker. Zij vieren in februari hun 32e verjaardag. De Deense ex-Ajacied ligt bovendien nog maar tot medio 2025 vast.

Dat Donny van de Beek geen toekomst heeft bij The Mancunians is al langer duidelijk. Net als Jadon Sancho mag de Nederlander in januari uitzien naar een nieuwe club. Volgens MEN zou Anthony Martial zelfs transfervrij kunnen vertrekken. De Franse aanvaller, 28 jaar inmiddels, kon nooit potten breken en beschikt over een aflopend contract. Er lijkt op dit moment weinig interesse voor hem.

De lokale krant laat verder nog de namen vallen van Shola Shoretire, Joe Hugill, Will Fish én Mason Greenwood, die momenteel is verhuurd aan Getafe. Manchester Evening News vat het samen als een 'nieuwe clearout, die waarschijnlijk de dubbele cijfers zal halen'.