Haaland betaalt treinkaartjes voor fans van oude club

Mooi: Haaland betaalt reiskosten van fans jeugdclub voor cruciaal promotieduel

23 november 2023 om 07:28

Erling Haaland helpt zijn voormalige club Bryne FK een handje. De superspits van Manchester City gaat de treinkaartjes betalen voor zo'n 200 fans die willen afreizen naar Kristiansand, waar Bryne FK komende zaterdag de play-offwedstrijd tegen IK Start speelt. Dat meldt de Noorse zender TV2

Haaland speelde in de jeugd van Bryne FK, alvorens hij doorbrak in de hoofdmacht. Hij speelde uiteindelijk zestien wedstrijden voor de club, voordat Molde hem oppikte. De club staat nu, voor het eerst sinds 2006, in de finale van de play-offs. Promotie naar het hoogste Noorse niveau lonkt. TV2 rekende in aanloop naar de wedstrijd in Kristiansand uit dat de kosten voor de 200 treinkaartjes zo'n 175.000 Noorse Kronen bedraagt . Dat is omgerekend 15.000 euro. Die kosten worden dus gedragen door Haaland. 

"We kunnen niet veel anders zeggen dan dat het fantastisch is dat we de kans krijgen om zoveel mogelijk supporters naar Kristiansand te sturen", aldus de marketingmanager van Bryne FK, dat in 2003 op het hoogste niveau uitkwam. "Het zijn financieel moeilijke tijden voor mensen, en dat maakt het moeilijker voor mensen om prioriteit te geven aan het reizen naar een wedstrijd als deze", vertelt hij aan TV2.