Perez heeft begrip voor Koeman-keuze: 'Clubs mogen niets zeggen'

Perez heeft begrip voor Koeman-keuze: 'Clubs mogen niets zeggen'

23-11-2023 10:32 Laatste update: 10:36
21

Kenneth Perez is van mening dat clubs zich niet mogen bemoeien met keuzes van bondscoaches tijdens interlandperiodes. De ESPN-analist haalt het voorbeeld van Gavi en Virgil van Dijk aan.

De voetbalkalender is overvol, waardoor clubs zich zorgen maken over de fysieke gesteldheid van spelers. Onder meer Ronald Koeman gaf aan in contact te staan met clubtrainers over de fysieke staat van Oranje-internationals. "Wat denk je van FC Barcelona, met Gavi...", begint Perez bij Voetbalpraat. Het negentienjarige talent scheurde tegen Georgië zijn kruisband af. "Barcelona mag helemaal niets zeggen, want ze hebben hem zelf vanaf zijn zeventiende elke wedstrijd laten spelen."

Wedden

Meer odds

"Maar", plaatst Perez een kanttekening. "Als voetballiefhebber vind ik het verschrikkelijk om te zien. Een totaal onbelangrijke bal - het was nog buitenspel ook - en je ziet zijn knie naar de kloten gaan." De Deen stelt ook dat Jürgen Klopp niets te zeggen heeft over het besluit van Koeman om Van Dijk op te stellen tegen Gibraltar. "Ik vind dat clubs niets te zeggen hebben over wat een bondscoach doet als hij de spelers tot zijn beschikking heeft."