'Scheiding tussen FC Groningen en goede prater Van Veen bijna onvermijdelijk'

'Scheiding tussen FC Groningen en goede prater Van Veen bijna onvermijdelijk'

24-11-2023 12:45
23

Het turbulente huwelijk tussen Kevin van Veen en FC Groningen dreigt te eindigen in een scheiding, constateert Hans Nijland bij #DoneDeal. De voormalige algemeen directeur denkt dat een breuk na een halfjaar al 'bijna onvermijdelijk' is geworden.

Van Veen is clubtopscorer van Groningen, maar komt waarschijnlijk niet in de buurt van zijn beloofde aantal van dertig goals. Hij haalt vooral het nieuws door zijn uitspraken. Eind oktober speculeerde hij vanwege zijn reserverol al over een mogelijk vertrek en deze week baarde Van Veen opzien met een explosief interview in Schotland. Van zijn citaten over een ruzie met Dick Lukkien klopt echter 'helemaal niets', aldus de hoofdrolspeler.

Wedden

Meer odds

De soap rond Van Veen is ook Nijland niet ontgaan. "Het wil niet op dit moment", zegt de voormalige directeur, die tussen 1996 en 2019 aan het roer stond bij Groningen, in #DoneDeal, de wekelijkse transferpodcast van VoetbalPrimeur. "Eén ding is wel helder geworden: Kevin van Veen kan goed praten, daar mankeert helemaal niks aan. Maar hij heeft de verwachtingen inderdaad nog niet waargemaakt."

Nijland trekt vervolgens de vergelijking tussen Van Veen en de legendarische Gerd Müller, ook wel bekend als Der Bomber. "Die kreeg van zijn trainer bij Bayern München één opdracht mee: jij komt niet uit het strafschopgebied, want voetballen kun je niet. Peer gewoon die ballen erin. Dat deed hij. Natuurlijk is Van Veen geen Müller, maar het is wel een jongen die een goal kan maken. Dat heeft hij in Schotland bewezen."

Dat Van Veen bezig is aan zijn laatste weken in Groningse dienst, is volgens Nijland zéker niet ondenkbaar. "Ik heb wel wat verstand van huwelijken. Ik kan me niet voorstellen dat dit nog een briljant huwelijk gaat worden. Het zou mij verbazen, eerlijk gezegd. Hij zal een flink salaris verdienen en als je dan niet speelt, wordt het bijna onvermijdelijk dat je in de winterstop uit elkaar gaat. Dat is dan het beste voor alle partijen."

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en... Kevin van Veen!