Van Veen hoopt op 'elegante oplossing' met Groningen: 'Familie is zo belangrijk'

Van Veen hoopt op 'elegante oplossing' met Groningen: 'Familie is zo belangrijk'

22-11-2023 10:49
53

Kevin van Veen zinspeelt op een 'elegante oplossing' bij FC Groningen. De 32-jarige spits komt niet uit de verf bij De Trots van het Noorden en overweegt mede om privéredenen een voortijdig vertrek.

Van Veen werd afgelopen zomer voor een kleine zes ton overgenomen van Motherwell. Zijn periode in Groningen is tot dusver allesbehalve gelukkig te noemen. De aanvaller belandde op de bank, ook heeft hij het privé lastig. Afgelopen week mocht hij op bezoek bij zijn hoogzwangere vrouw in Schotland. "Mijn vrouw verwacht ons eerste kindje binnen nu en een paar weken en het wordt moeilijker en moeilijker voor mij. Ik wist dat het een uitdaging zou worden toen ik voor FC Groningen tekende, maar het is veel zwaarder dan ik van tevoren uit kon tekenen", laat Van Veen optekenen door The Scottish Sun.

Wedden

Meer odds

Het raakt Van Veen dat hij zijn kleine straks voor langere periodes zal moeten missen. "Ik realiseerde me bij het vertrek dat bij de eerstvolgende keer dat ik wegga ik de baby nog één keer vast zou kunnen houden. Daarna zou ik hem of haar dan terug moeten geven en mijn kindje achter moeten laten. Dat raakte me echt hard. Familie is zo belangrijk voor me. Ik denk dat het heel moeilijk wordt om die stap te zetten."

Er zijn al clubs die Van Veen uit diens lijden willen verlossen. "Mijn agent heeft telefoontjes gehad van zes of zeven clubs die geïnformeerd hebben naar de mogelijkheden voor huur in januari", zegt hij. "Dat zou een elegante oplossing zijn gezien de omstandigheden. Ik heb mooie tijden gekend in Schotland. Natuurlijk zou ik open staan voor een gesprek met Motherwell, omdat ik daar vorig seizoen zo'n succesvolle tijd had. Maar het afgelopen jaar was er volgens mijn agent ook interesse van Rangers, al pas ik op mijn leeftijd wellicht niet meer in hun profiel."