Van Veen reageert op commotie: 'Willen clickbaits en een situatie om mij creëren'

Van Veen reageert op commotie: 'Willen clickbaits en een situatie om mij creëren'

22-11-2023 11:33
39

Kevin van Veen ontkent een discussie te hebben gehad met FC Groningen-trainer Dick Lukkien. De 32-jarige spits gaf onlangs een interview aan The Scottish Sun, die volgens hem 'een situatie om hem heen wil creëren'.

Van Veen is geen basisspeler meer bij Groningen. "De trainer en ik hadden een discussie en ik ben daarbij een grens over gegaan met de woorden die ik in dat gesprek gebruikte. Sindsdien stond ik niet meer in de basis", tekende de Schotse tabloid op. Het zorgde voor gefronste wenkbrauwen in Groningen en Van Veen laat van zich horen. "Ik en de trainer hebben nog nooit ruzie gehad of met disrespect naar elkaar gecommuniceerd. Ik speel niet vanwege mijn verdedigende vraag waar het beter in moet. Dat is de reden. Dit (The Sun, red.) is een krant die clickbaits en een situatie om mij heen wil creëren, blijkbaar", zegt hij tegen RTV Noord.

Wedden

Meer odds

Wouter Gudde, algemeen directeur van Groningen, laat weten woensdagochtend met Van Veen te hebben gesproken. "In dat gesprek is aangegeven waarom hij niet speelt en wat hij moet verbeteren als hij weer wil gaan spelen. Hij wil voetballen, maar dat willen er meer." Gudde weet niets van de woorden tussen Van Veen en Lukkien. "Bij ons zijn die woorden niet bekend en bij Dick ook niet denk ik."

The Sun schreef in het exclusieve interview ook een interview over de toekomst van Van Veen, die wegens zijn privésituatie open zou staan voor een terugkeer naar Schotland. "Bij ons is ook niet bekend dat Kevin in de winter weg wil. We houden natuurlijk rekening met de privésituatie van Kevin en dat kan de komende tijd ook wel wat gevolgen voor zijn beschikbaarheid hebben", aldus Gudde, die aangeeft dat Lukkien en Van Veen woensdag om tafel gaan.