Højbjerg in beeld bij Ajax, maar twijfels rond haalbaarheid

Spurs-middenvelder meermaals genoemd bij Ajax: 'Eigenlijk is hij veel te duur'

25 november 2023 om 12:21
Laatste update: 25 november 2023 om 12:27

Ajax wil deze winter de transfermarkt op voor een verdedigende middenvelder en daarbij zingt de naam van Pierre-Emile Højbjerg rond in Amsterdam. In de podcast Kick-Off van De Telegraaf vertelt clubwatcher Mike Verweij over de interesse, maar zet hij twijfels bij de haalbaarheid van de middenvelder.

"Ajax wil een controlerende middenvelder halen. Het liefst haalt de club ook iemand voor de rechtsbuitenpositie, maar de controlerende middenvelder is topprioriteit", vertelt Verweij over de transferplannen van de Amsterdammers. "De naam van Højbjerg is al meerdere malen gevallen bij Ajax, maar om zo’n speler te halen zal er wel veel verkocht moeten worden bij de club."

Højbjerg zou een erg goede kandidaat zijn bij Ajax, maar Verweij twijfelt erg aan de haalbaarheid van de Deen van Tottenham Hotspur. "Ik denk niet dat dat hem gaat worden, maar het kan wel zijn dat je hem aan het einde van de periode kan huren. Tottenham is alleen niet de makkelijkste club om mee te onderhandelen. Eerder zou er een club twintig miljoen euro hebben geboden, dus eigenlijk is hij veel en veel te duur."

De naam van Højbjerg is ook geen onbekende bij Ajax. De 28-jarige Deen stond eerder op de verlanglijst in Amsterdam. Erik ten Hag werkte in zijn periode als trainer van het tweede bij Bayern München met Højbjerg en wilde hem daarna naar Ajax halen. Ook toen bleek hij echter te duur.

Luister hieronder de nieuwste aflevering van #DoneDeal: alles over Ajax, PSV, Feyenoord en...Kevin van Veen!