Gimenez prijst Feyenoord-teamgenoot: 'Hij is geweldig en heel snel'

Gimenez prijst Feyenoord-teamgenoot: 'Hij is geweldig en heel snel'

25-11-2023 19:59 Laatste update: 21:34
5

Santiago Gimenez zal tegenwoordig in het zwembad te vinden zijn, als hij terug is in Rotterdam na de interlandperiode. De Mexicaan is van zijn jetlag af gekomen door veel te zwemmen. Ook prijst Gimenez teamgenoot Yankuba Minteh en reageert hij op de woorden van Jaime Lozano, de Mexicaanse bondscoach.

Gimenez was drie keer trefzeker tegen Excelsior, waarmee hij een groot aandeel had in de 2-4 zege. Dat terwijl hij niet veel eerder nog terugkeerde uit Mexico voor interlands. "Natuurlijk is het lastig om veel te vliegen en met de jetlag om te gaan. Maar ik denk dat ik een goede manier heb gevonden om daarvan te herstellen", zegt Gimenez bij ESPN. "Ik zwem nu."

"Ik kwam hier donderdag aan. Die avond ben ik naar het zwembad gegaan en heb ik veel gezwommen. Ik denk dat het heel goed heeft geholpen, je gebruikt je lichaam namelijk veel, waardoor je sneller herstelt. Ik voelde me vandaag erg goed", vervolgt Gimenez, die hiervoor een aantal duels niet scoorde. "Ik wist dat dit ging gebeuren. Het kan niet altijd scoren, scoren en scoren zijn. Soms daalt het vertrouwen een beetje. Ik heb veel kansen gemist, daar moet ik van leren."

Minteh had een groot aandeel in de tweede treffer die Gimenez maakte. De aanvalsleider is blij met zijn teamgenoot. "Minteh is geweldig. Hij is heel snel. In negentig procent van de gevallen wint hij in zo'n één-tegen-één-situatie. Je moet dan klaar zijn in de zestien." Ook wordt Gimenez nog gevraagd naar de woorden van bondscoach Lozano. Hij adviseerde de international om deze winter te vertrekken bij Feyenoord. "Ik denk aan Feyenoord, that's it. Ik ben erg blij hier en geniet van elke seconde. Ik hou ervan om in het heden te blijven, ik kijk niet graag in de toekomst."