Slot ziet verbeterpunt Gimenez en wijst naar Ajax-spits: 'Het Brobbey-principe'

Slot ziet verbeterpunt Gimenez en wijst naar Ajax-spits: 'Het Brobbey-principe'

26-11-2023 10:14 Laatste update: 11:28
66

Hoewel Santiago Gimenez dit seizoen al zestien keer scoorde in de Eredivisie, ziet Arne Slot nog voldoende ruimte voor verbetering bij de Mexicaan. De trainer van Feyenoord wijst daarbij naar Brian Brobbey.

Gimenez scoorde zaterdag liefst drie keer in de stadsderby tegen Excelsior (2-4), maar hij miste ook een opgelegde kans. "Je zou kunnen zeggen dat hij nog last had van zijn jetlag, als je die bal voor open doel zag", lacht Slot op de persconferentie. De coach tilt er desondanks niet te zwaar aan. "Hij heeft op belangrijke momenten, toen het nog spannend was, kansen gemist. Daar kan je kritisch naar kijken. Maar hij heeft ook op belangrijke momenten gescoord, toen we goals nodig hadden."

"Het is heel normaal dat een spits niet elke kans die hij krijgt, binnenschiet. Maar met die tweede heb ik nog meer moeite dan met die eerste, want dat is gewoon wild afgewerkt. Die eerste, dat overkomt elke spits een keer in de tien jaar", vervolgt Slot, die uitlegt wat Gimenez nog kan verbeteren in zijn spel. "Dat zit hem in een stukje meevoetballen en een stukje in zijn verdedigende arbeid. Daarin is hij echt wel verbeterd, maar hij wil de bal nog weleens volgen. En hij wil nog wel eens voorin wachten, terwijl wij achterin aan het verdedigen zijn. Als je naar topvoetbal kijkt, zie je eigenlijk altijd tien spelers terugverdedigen, niet negen."

Slot stipt echter nog een verbeterpunt aan voor de Mexicaanse goaltjesdief. "Als aanspeelpunt in en rond de zestien kan hij ook nog wel meerwaarde voor ons hebben. Het Brobbey-principe. Ik denk dat hij dat ook heel goed zou kunnen."

Arne Slot ging tijdens de persconferentie in op de prestatie van Gimenez: