AZ kan voor het eerst in maand tijd weer lachen na eenvoudige zege op FC Volendam

26-11-2023 16:27 Laatste update: 16:30
39

AZ heeft zondagmiddag voor het eerst in ruim een maand tijd weer eens een wedstrijd gewonnen. FC Volendam werd eenvoudig aan de kant gezet in Alkmaar: 3-0. De meest fraaie treffer kwam van Ruben van Bommel, die de bal al na vijf minuten spelen schitterend in de kruising schoot.

AZ begon uitstekend aan het seizoen, maar de laatste weken kwam er wat meer de klad in. Op 21 oktober, thuis tegen sc Heerenveen, werd er voor het laatst gewonnen. Met die wetenschap kon de ploeg van trainer Pascal Jansen zich geen misstap veroorloven tegen laagvlieger Volendam. Bij AZ was er een basisplaats voor Van Bommel, die het vertrouwen van Jansen al na vijf minuten uitbetaalde. De zoon van Mark schoot de bal van ver hard tegen de touwen.

Volendam had in de eerste helft weinig tot niets in te brengen. Na rust ging het opeens hard. Waar Vangelis Pavlidis eerst nog de paal raakte, was hij in de 48e minuut wel trefzeker. De Griekse spits kon de bal van dichtbij binnenwerken na een voorzet van David Moller Wolfe. Tien minuten later was het wederom raak. Bruno Martins Indi, die zijn 100e Eredivisie-wedstrijd voor AZ speelde.

AZ had de score nog verder kunnen uitbreiden in het restant van de wedstrijd, maar dat bleef Volendam bespaard. Door de klimmen Jansen en co. nu weer over FC Twente heen. Volendam staat nog altijd zeventiende, en heeft evenveel punten als hekkensluiter Vitesse: 8.