Positie Danjuma bij Everton

Danjuma komt weinig aan spelen toe in Premier League: 'Zelfde als het was'

27 november 2023 om 10:02
Laatste update: 27 november 2023 om 11:19

Arnaut Danjuma moet het bij Everton dit seizoen vooral doen met invalbeurten. Manager Sean Dyche is kort maar krachtig als het gaat om de positie van de Nederlander in het elftal. 

Danjuma, gehuurd van Villarreal, speelde dit seizoen negen keer, waarvan zes keer als invaller. Wat Dyche te zeggen heeft over de positie van Danjuma in het team? "Hetzelfde als het was. Vechten voor zijn plek. Net als iedereen", stelt de trainer van Everton, die er verder geen woorden aan vuilmaakt. 

Analist Simon Cziommer, die ook zaakwaarnemer is van onder anderen Wout Weghorst, kijkt niet op van de woorden van Dyche. "Bij deze trainer moet je het gewoon laten zien. Dat heb ik al meegemaakt toen hij bij Burnley werkte. Je moet iedere dag laten zien dat je 100 procent wil. Zeker in deze situatie", refereert Cziommer aan de fikse straf (tien punten in mindering) die Everton onlangs kreeg. 

"Vechten, vechten, vechten. Dan krijgt hij zijn speelminuten en moet je het geluk hebben het verschil te kunnen maken", aldus Cziommer.