Makaay geeft Gimenez buitenlandse transfertip: 'Lijkt me voor hem verstandig'

Makaay geeft Gimenez buitenlandse transfertip: 'Lijkt me voor hem verstandig'

27-11-2023 10:00 Laatste update: 10:11
27

Roy Makaay is vol lof over Santiago Gimenez, die zaterdag na vier wedstrijden zonder doelpunt weer een hattrick maakte voor Feyenoord. De Mexicaan staat na dit seizoen voor een mooie transfer, voorspelt de voormalige topspits.

Makaay vindt Gimenez 'de speler van het weekend', zegt hij tegen ESPN. "Hij heeft weer laten zien een uitstekende spits te zijn." De oud-goalgetter van Feyenoord, Bayern München en Oranje zegt iets van zichzelf te herkennen. "Hij weet waar hij moet staan. Als je het eerste doelpunt ziet, staat hij precies op de juiste plaats. Het is vaak gewoon een gevoel. Torinstinct."

Gimenez, die na dertien Eredivisie-speelrondes al op zestien treffers staat, heeft een gouden toekomst, aldus Makaay. "Als hij zo doorgaat, maakt hij een mooie transfer volgend jaar zomer. Het lijkt me voor hem verstandig om eerst naar een club net onder de top te gaan, om zich daar door te ontwikkelen. Dinsdag (in de Champions League tegen Atlético Madrid, red.) wordt wat dat betreft een mooie test om zich te laten zien."