'Clubloze Ihattaren staat voor nieuw avontuur en is in gesprek met Slavia Praag'

Opvallend nieuws: clubloze Ihattaren in gesprek met potentiële nieuwe club

1 december 2023 om 19:10
Laatste update: 24 december 2023 om 12:46

Opvallend nieuws: Mohamed Ihattaren gaat zijn voetbalcarrière nieuw leven inblazen. Dat wordt door VoetbalPrimeur-hoofdredacteur Dennie van Laar bekendgemaakt in #DoneDeal de podcast van VoetbalPrimeur. De 21-jarige Ihattaren is in gesprek met Slavia Praag, nadat hij eerder om de tafel zat met Almere City.

De laatste wedstrijd van Ihattaren dateert van mei 2022, toen hij met Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie speelde. Na zijn vertrek uit Amsterdam raakte het voormalig toptalent verder uit beeld. Afgelopen zomer leek hij dicht bij een avontuur bij Samsunspor, maar deze stap ketste op het laatste moment af. Onlangs was Ihattaren in beeld bij Almere City, nu lijkt hij op weg naar Tsjechië. Dat wordt duidelijk in #DoneDeal.

"We zagen Ihattaren laatst op de tribune bij Almere, tegen Ajax. Hij was daar niet alleen om voetbal te kijken: hij was ook in gesprek met Almere, om te kijken of ze iets voor elkaar konden betekenen. Het is namelijk duidelijk dat de mensen rondom Ihattaren hem langzaam weer aan het voetballen willen krijgen", zo vertelt hoofdredacteur Dennie van Laar in de transferpodcast van VoetbalPrimeur, waar ook (oud-)voetballers Kaj Ramsteijn en Melvin Platje zijn aangeschoven. Nu ligt er dus een overstap naar Tsjechië in het verschiet voor de 21-jarige linkspoot, die in beeld is bij Slavia Praag.

Ihattaren zit sinds 28 juli, toen Juventus zijn contract verscheurde, zonder club. Zijn periode bij De Oude Dame verliep desastreus en ook een verhuurperiode bij Ajax leverde alle betrokken partijen niet op wat ervan gehoopt werd. Tussendoor haalde Ihattaren voornamelijk wegens zaken buiten het veld de headlines. Zo werd zijn woning in de Utrechtse wijk Haarzicht onlangs geveild.

Het is onduidelijk hoe het momenteel met de fitheid van Ihattaren gesteld is. In het voorjaar van 2022 speelde hij vijf wedstrijden voor Jong Ajax en kreeg hij één invalbeurt - uitgerekend in de finale van de KNVB Beker tegen zijn voormalig werkgever PSV - in de hoofdmacht van de Amsterdamse club.

Bekijk de nieuwste #DoneDeal, met Melvin Platje over de chaos in Volendam, transfertargets van PSV, géén Hakim Ziyech bij Ajax en leven als een god in Indonesië hieronder, of luister de podcast via Spotify!