Vijf conclusies: CL-uitschakeling Feyenoord kan ook goed uitpakken, PSV wacht

Vijf conclusies: CL-uitschakeling Feyenoord kan ook goed uitpakken, PSV wacht

28-11-2023 23:25 Laatste update: 23:40
34 Reacties
Author profile picture

Ruben Winkels

De 1-3 nederlaag tegen Atlético Madrid betekent directe Champions League-uitschakeling voor Feyenoord. VoetbalPrimeur trekt vijf conclusies over de avond van de Rotterdammers, die zich nu moeten richten op PSV.

Feyenoord niet wijs genoeg
Twee eigen goals en een gevecht tegen de bierkaai, zo kan de frustrerende nederlaag van Feyenoord tegen Atlético Madrid samengevat worden. De taaie Spanjaarden gaven onder leiding van grote uitblinker Antoine Griezmann een masterclass weg en daar was Feyenoord niet tegen opgewassen. De harde lessen van Europees voetbal hebben trainer Arne Slot en zijn ploeg snel wijzer gemaakt, maar uiteindelijk niet wijs genoeg.

Wedden

Meer odds

Anti-climax in De Kuip
Feyenoord had zich veel voorgesteld van de thuiswedstrijd tegen Atlético Madrid, waarin het Legioen getrakteerd moest worden op een van de mooiste Europese avonden in een stijf uitverkochte Kuip. Het werd een anti-climax. Met name Lutsharel Geertruida en Santiago Gimenez zullen vannacht nog wel een keer zwetend wakker worden. De twee dissonanten beleefden een desastreuze avond en zijn een paar miljoen minder waard geworden.

Champions League-droom in duigen
Na het succes in de Conference League en Europa League droomde heel Feyenoord van een historische Champions League-campagne. Dat had het ook kunnen worden, als de lijn van de zeges op Celtic en SS Lazio én de sterke wedstrijd tegen Atlético Madrid was doorgetrokken. Zo dominant kwam de ploeg van Slot echter niet meer voor de dag in Rome - en ook dinsdagavond in Rotterdam niet.

Nog één keer pinnen uit Champions League-automaat
Na de winterstop is de Europa League het werkterrein van Feyenoord. Het is een doekje voor het bloeden, maar positief bekeken zijn de kansen om ver te komen in het tweede clubtoernooi van Europa wél reëel. Eerst wacht de Rotterdammers een tussenronde. Over twee weken krijgt Feyenoord tegen het al uitgeschakelde Celtic nog één keer de kans om te pinnen uit de Champions League-automaat van de UEFA. Een zege levert 2,8 miljoen euro op.

Next up: PSV
Feyenoord heeft geen tijd om te rouwen om de Champions League-uitschakeling, want zondag wacht de Eredivisie-topper tegen PSV. Vanuit Rotterdams oogpunt móét er gewonnen worden om de aansluiting met de foutloze koploper uit Eindhoven niet te verliezen. Het gat is immers al zeven punten. De vraag is hoe de ploeg van Slot na de dreun overeind gaat krabbelen, in deze bepalende week.