Leipzig en Koeman halen voorzichtig adem: club geeft update over uitvallen Simons

Leipzig en Koeman halen voorzichtig adem: club geeft update over uitvallen Simons

29-11-2023 08:36 Laatste update: 08:42
12

In de bloedstollende Champions League-wedstrijd tussen Manchester City en RB Leipzig deed zich een vervelend moment voor rond Xavi Simons. De Nederlander moest een kwartier voor tijd naar de kant met schouderklachten en bij de Duitsers werd al snel gevreesd voor een zelfde scenario als met Dani Olmo. Leipzig was na het duel echter al wat positiever gestemd.

Olmo brak onlangs zijn schouder, waardoor de vrees bij Leipzig direct groot was. Volgens trainer Marco Rose lijkt het bij Simons echter mee te vallen. "Woensdag zal zijn schouder onderzocht worden", vertelt Rose geciteerd door Kicker over de blessure van Simons. "In de kleedkamer ging het al wel beter met hem. We hopen dat hij niets ernstigs aan zijn schouder heeft." De wedstrijd tussen City en Leipzig eindigde uiteindelijk in 3-2.

Simons bewees tegen City alweer wat voor belangrijk waarde hij is voor de Duitse club. De Nederlander gaf de assist op de 2-0 van Loïs Openda en is nu in drie opeenvolgende Champions League-duels betrokken bij een goal. Tot nu toe gaat het Simons voor de wind bij Leipzig. Met zes goals en negen assists in twintig wedstrijden wordt hij in de Duitse kranten steevast de hemel in geprezen.