Pepi dankbaar na heldenrol: 'Ik leer elke dag heel veel van Luuk de Jong'

Pepi dankbaar na heldenrol: 'Ik leer elke dag heel veel van Luuk de Jong'

29 november om 22:26

Ricardo Pepi is dolblij met zijn winnende treffer tegen Sevilla (2-3). De spits maakte vlak voor tijd zijn opwachting en zorgt er met zijn doelpunt voor dat PSV hoogstwaarschijnlijk ook na de winterstop actief is in de Champions League.

Pepi maakte in de blessuretijd met zijn hoofd de 2-3. Daarmee kopieert hij Luuk de Jong, zijn concurrent in de punt van de aanval. "Ik sta achter een spits die heel belangrijk is voor dit team en ik leer heel veel van hem", is de Amerikaan op het persmoment na afloop lovend over De Jong. "Alle invallers maakten een verschil, we waren echt een team. In de rust voelden we dat het niet goed genoeg was, maar in de tweede helft legden we een stuk meer energie in de wedstrijd."

"Het is heel speciaal", vervolgt Pepi, die benadrukt hoe belangrijk De Jong voor hem is. "Elke dag leer ik van hem, dat is belangrijk voor mij en dat doe ik dus ook. Het is een situatie waar ik dankbaar voor moet zijn. Tuurlijk wil ik meer minuten maken, maar tegelijkertijd moet ik ook geduldig blijven. Ik ben nog lang niet tevreden. Ik wil blijven doorgroeien, blijven werken en blijven leren."