PSV bij laatste zestien: deze clubs zijn zeker van de achtste finales

PSV bij laatste zestien: deze clubs zijn zeker van de achtste finales

29-11-2023 23:50
136

Het wordt langzaam duidelijk welke clubs er in februari en maart 2024 strijden in de achtste finales van de Champions League. Twaalf van de zestien deelnemers aan de knock-outfase zijn na woensdagavond bekend.

PSV is de enige Nederlandse afvaardiging bij de laatste zestien. De Eindhovenaren weten na de overwinning op Sevilla (2-3) dat ze voor het eerst in acht jaar weer in de achtste finales zitten. In Groep E en Groep G is alles al duidelijk. In Groep E, de groep van Feyenoord, overwinteren Atlético Madrid en SS Lazio op het hoogste Europese podium, gaat Feyenoord naar de Europa League en is Celtic klaar in Europa.

Wedden

Meer odds

Manchester City en RB Leipzig zijn in Groep G zeker van Champions League-voetbal na de winterstop. Young Boys gaat uit die groep naar de Europa League, voor Rode Ster Belgrado zit het Europese avontuur erop. In Groep B en Groep D wordt nog gespeeld om de derde plek, maar is wel bekend wie er overwinteren in de Champions League. In Groep B zijn dat Arsenal en PSV, in Groep D Real Sociedad en Internazionale.

In de achtste finales wordt een groepswinnaar gekoppeld aan een nummer twee. Bayern München, Arsenal, Real Madrid, FC Barcelona en Manchester City zijn al zeker van groepswinst.

Tekst gaat verder onder de tweet

Geplaatste clubs

Groep A
Bayern München
n.n.b.

Groep B
Arsenal
PSV

Groep C
Real Madrid
n.n.b.

Groep D
Real Sociedad
Internazionale

Groep E
Atlético Madrid
SS Lazio

Groep F
Borussia Dortmund
n.n.b.

Groep G
Manchester City
RB Leipzig

Groep H
FC Barcelona
n.n.b.